Termal | Konular | Kitaplar

kaplicalar

Bayburt maden suyu

Bayburt ilinde önemli şifalı su kaynağı bulunmamaktadır. birkaç yerden kaynayan düşük debili maden suları vardır. Bunların en şifalısı “Bayburt Madensuyu”dur. Kaynak il merkezinde bulunmaktadır. Çok soğuk bir sudur. Fazla CO2 gazı içerir. Mide ve bağırsaklar için çok faydalıdır.

Holi kaplicasi

Batman İli Kozluk-Taşlıdere jeotermal alanında yer alan holi kaplıcasinin sıcaklığı 83 0C dir..kaplıca amaçlı yararlanılmaktadir..

Deve boynu kaplicalari(ÇERMİK)

Cermik Kura Vadisi içinde ve Kura Nehri’nin tam bitişiğinde,sodalı ve içilebilen termal sudur.
*Literatürdeki adını, vadi başındaki, Kayabeyi Köyü’nün Deveboynu mevkiinden alan ve coğrafi kaynaklarda ”Deveboynu Kaplıcaları” olarak geçen kaplıca, yöre halkı arasında; ”çermik, çörmük vs..” isimleriyle bilinir.
*Kışın kar ve buz, ilkbaharda ise aşırı yağan yağmurların Kura Nehri seviyesini yükseltip, kaplıca üzerini kapatması yüzünden, genelde yaz ve sonbahar aylarında kullanılmaktadir.

Sugöze Çermiği

Ardahan İlinde , Merkez İlçesi, Sugöze Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadir.
Mülkiyeti Hazineye-Özel İdareye Aittir.
Sugöze Çermigi Ardahan İl merkezine 2 km, Göle İlçesine 43 km, Çıldır İlçesine 48 km, Hanak İlçesine 37 km ve Kars İline 95 km mesafede ve Ardahan-Göle karayoluna 100 m mesafededir.

Edremit Derman Kaplicasi

Edremit ilçesinin Bostancı köyünde yer alir. Edremit-Ayvalık, Havran-Edremit yollarının kesistigi alanda Edremit'e 10km uzaklıkta bulunur. Su sıcaklığı 56C'dir. Romatizma, artrit, kadın hastalıklarına sifalidir.Konaklama imkani mevcuttur.

Bigadic-Hisarköy (Asarköy) Kaplicasi

Bigadiç'e 23 km mesafede yer alan kaplica Sodyum bikarbonatlı, sülfatlı, karbondioksitli, sülfürlü, magnezyum ve arseniklidir. Suyun sıcaklığı 75C, 59C, 31C'dir. Romatizma, nevralji, kadın hastalıkları, nevrit ve cilt hastalıklarına sifa olmaktadir.

Balya -Ilica kaplicalari

Balıkesir-Bandırma yolunun 13.kilometresinden Şamlı'ya ayrılan yola 22 km mesafede yer alir. Su sodyum, kalsiyum, klor, sülfat icerir. Su sıcaklığı 61,5C'dir.

Romatizma, siyatik, kireçlenme, cilt ve deri hastalıklarına iyi geldigi bilinmektedir.

Terziköy Kaplıcası

Amasya il merkezine 32 km. mesafede, 55.000 m²’lik yeşil alan üzerinde yer alir.Terziköy kaplıcaları şifalı suyunun yanısıra görülmesi gereken bir doğa özelliğine sahiptir.Tüm odalarında termal suyunun bulunmaktadir. odalar 72 yataklı otel, 45 yataklı motel, gazino, lokanta, yüzme havuzları, özel kabinler, alış-veriş imkanı, çocuk oyun bahçesi, piknik alanları ve özel pansiyonları ile ülkemiz termal turizmi alanında önemli yere sahip bir kaplıcadır.