Termal | Konular | Kitaplar

karaciğer rahatsizliklari

Hışıldayık Maden suyu

Kurşunlu İlçesi'ne 30 km. uzaklıkta bulunan Melan (Soğanlı) Çayı kıyısında, kayaların arasında iki yerden çıkan maden suyu başıboş olarak dereye akmaktadır. Sıcak­lığı ortalama 18 °C olan su, bol miktarda gazlı, alkalik ve toprak alkalik, bikarbonatlıdır. Sin­dirim sistemi ve karaciğer rahatsızlıklarında yararları görülmektedir.

Edremit Güre Kaplicasi

Edremit ilçesine bağlı Güre Kasabası sınırları içinde olan Kaplıca mahallinin denizden yüksekliği 3 metre olup, denizden uzaklığı 300 metre kadardır. Ege Bölgesinde, Truva'dan Bergama'ya kadar uzanan turistik bölgenin merkezinde, Edremit'in 12km batısında, Kazdağı'nın yamaçlarında zeytinlikler arası Akçay'a 3km kadar uzaklıktaki Güre Kaplıcaları bir sağlık ve dinlenme yeri olan bilinmektedir.

Gönen Kaplicalari

Gönen ilçesi merkezinde olan Kaplıcanın bulunduğu yer 600m2’lik bir alanı kaplar. Suyun sıcaklığı yüksek olduğundan, banyo için açık havuzlarda soğutulmuş su kullanılmaktadir. Suyun sıcaklığı yüksek olduğundan, banyo için açık havuzlarda soğutulmuş su kullanılır. Kaplıca suları en çok sodyum sülfat ve sodyum bikarbonat taşır. Banyo kürleriyle her çeşit romatizma, kadın hastalıkları, felç, sinirsel ve ruhsal hastalıklar, içme kürleriyle karaciğer ve safra yolları hastalıklarına iyi gelmektedir.

Ortakçı Kaplıcası

Nazilli-Burhaniye yolu üzerinde, Ortakçı köyü yanında yer alir.Sıcaklık 50°Cdir. İki kaynaktan biri ortakçı hamamına gider. Öteki banyolara giden suyun sıcaklığı ise 74°C’dir. Kaplıcanın suları, karaciğer ve safra kesesine iyi gelmektedir..Ayrıca böbrek taşlarının oluşmasını önler.

Germencik Çamur Kaplıcası

Germencik ilçsesi’nin 10 km. kuzeyinde Çamköy yakınında yer almaktadir. Sert killi zeminden gelen sular, birçok yerde çamur oluşturur. çamur ağrılı hastalıklara iyi gelmektedir.Sıcaklık 65°Cdir. (İyotlu kaynak)

İki umumi havuzu, altı sıra banyosu, oteli vardır. Romatizma, nevralji, karaciğer, safrakesesi ve kadın hastalıklarına şifalidir.

Acıdere İçmesi

Su, kuyu halinde bulunduğu için ilgi çekicidir. Az tuzludur.
özellikleri:bağırsak, karaciğer, safrayolları, hastalıklarına iyi gelmektedir.. Su sıcaklığı 15 derecedir.
Adana’nın Misis bucağının Suludere Köyündedir.